Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak w paprykowej marynacie

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ćwiartki z kurczaka 5 sztuk
oliwa 5 łyżek
czosnek 1 ząbek
cebula 1/2 sztuka
papryka czerwona 1/2 sztuka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak w paprykowej marynacie

ćwiartkę z kurczaka porcjujemy i osuszamy. Przygotowujemy marynatę: cebulę, czosnek i papryke mielimy lub ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie mieszamy. Przygotowaną marynatą nacieramy mięso i pozostawiamy w lodówce na 2 dni. Kurczaka smażymy na oleju, grillujemy lub zapiekamy w piekarniku. POdajemy z ziemniakami lub ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

lilify 26.04.2012 17:02
ślinka cieknie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak