Sposób przygotowania

Kruszymy drożdże z cukrem i dodajemy odrobinkę ciepłego mleka oraz czubatą łyżkę mąki. Całość mieszamy i odstawiamy do wyrośnięcia na jakieś 15 minut
Do pozostałej mąki dodajemy sól i rozczyn drożdżowy po wyrośnięciu oraz zagrzane ciepłe mleko.
Wyrabiamy ciasto oraz formu
jemy kluseczki i odstawiamy aby wyrosło.
Dobrze wyrośnięte ciasto powinno dwukrotnie zwiększyć swoją objętość.

Po wyrośnięciu parujemy. Można podawać z konfitura , jogurtem lub owocami.
Smacznego.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Izabela30

    Zawsze kupuje gotowe ale sprawdze ten przepis:)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    ja tez kupuje już gotowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    caroline1983

    Wieki już ich nie jadłam a są pyszne :)
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    noo pychota
  • 0
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najlepsze swoje zrobione w domku
  • 2
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bardzo lubię - nie robie bo za leniwa jestem
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    nie przepadam za nimi
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    szajba2

    nie lubię na parze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !