Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cannelloni z Portoryko

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cannelloni
mięso mielone wołowe
sos pomidorowy

Przepis i sposób przygotowania na: Cannelloni z Portoryko

SKŁADNIKI: Sos: 2 łyżki oliwy z oliwek, 1 posiekana średnia cebula, 2 posiekane ząbki czosnku, 1 posiekana papryczka Italian frying, 6 łyżek pasty pomidorowej, 4 szklanki sosu pomidorowego, 80 dag puszka posiekanych pomidorów z płynem, 5 szklanek wody, 1 łyżka soli, pół łyżeczki cukru, pół łyżeczki Adobo. Farsz: ok. 1,3 kg mielonej wołowiny, 1 szklanka posiekanych oliwek manzanilla, półtorej szklanki pasty pomidorowej, 3/4 szklanki Racaito Basico, pół szklanki złotych rodzynek, 1 łyżka soli, 2 łyżeczki pieprzu. Dodatkowo: 3 litry wody, 1/4 szklanki oliwy z oliwek, 18 rurek cannelloni, 2 szklanki startej mozzarelli.

SPOSÓB WYKONANIA: Przygotować sos. Na oliwie smażyć do miękkości cebulę, czosnek oraz papryczkę. Dodać pozostałe składniki sosu i gotować na małym ogniu przez 2 godziny. Przygotować farsz. Usmażyć wołowinę. Osączyć z tłuszczu. Dodać pozostałe składniki farszu i gotować je przez 10 minut. Gotować makaron w wodzie z oliwą przez 5 minut. Odcedzić i zahartować w zimnej wodzie. Rozgrzać piekarnik do 190stopni. Każdą rurkę makaronu nadziać 4 łyżkami farszu. Układać w naczyniu do zapiekania. Polać sosem i posypać serem. Zapiekać 30 - 45 minut aż ser się zbrązowi.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak