Sposób przygotowania

SKŁADNIKI: 5 owoców awokado, 1 łyżeczka green seasoning, 2 łyżeczki soli morskiej, 1/4 łyżeczki białego pieprzu, 250 ml śmietany tortowej 48%, 1 litr bulionu z kurczaka, 80 ml wytrawnej sherry, do przybrania plasterki awokado zamarynowane w soku z limonki.

SPOSÓB WYKONANIA: Zmiksować w blenderze obrane awokado, green seasoning, sól, biały pieprz i śmietanę. W między czasie zagotować bulion z kurczaka. Dodać puree z awokado oraz sherry. Gotować 2 minuty. Doprawić do smaku i podawać. Zupę można serwować również na zimno.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Anita21

    zupy z awokano jeszcze nie jadłam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !