Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryba z Tobago

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety rybne
limonki
curry
rum

Przepis i sposób przygotowania na: Ryba z Tobago

SKŁADNIKI: 6 filetów z latającej ryby - użyliśmy filetów z dorsza, sok z 2 - 3 limonek, sól i pieprz do smaku, mieszanka ziół: tymianek, oregano, szczypior, chadon bene - pomineliśmy, ostra papryka, 1 łyżka lokalnego rumu, 1 - 2 łyżeczki curry, 1 rozkłócone jajko, mąka lub bułka tarta, olej do smażenia.

SPOSÓB WYKONANIA: Umytą rybę marynować przez kilka godzin. w soli, pieprzu, soku z limonek, ziołach, rumie, curry i ostrej papryce. Filety maczać w jajku, a następnie panierować w mące lub bułce tartej. Odstawić do lodówki na pół godziny. Rozgrzać olej i smażyć rybę na złoto z obu stron. Przed podaniem skropić odrobiną soku z limonki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 28.09.2010 08:13
wygląda smakowicie, a ja rybki uwielbiam
buksiak12 27.08.2010 16:14
super sprawa
Dorota71 27.08.2010 11:30
ciekawe jak smakuje
Emilia22 27.08.2010 10:54
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak