Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

faszerowana papryka ryżem, brokułami, serem pleśniowym i pieczarkami

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 2
ryż ok.120g
pieczarki 6-7 sztuk
brokuł garść rożyczek
ser pleśniowy ok.100g
ser żółty
cebula pół
sól
pieprz
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: faszerowana papryka ryżem, brokułami, serem pleśniowym i pieczarkami

*Ryż gotujemy według instrukcji na opakowaniu.
*Pieczarki i cebulę kroimy w kostkę.
*Na rozgrzanej oliwie, smażymy cebulę i pieczarki na rumiano.
*Brokuł dzielimy na małe różyczki, gotujemy w osolonej wodzie, aż będą al dente.
*Ser pleśniowy kroimy w kostkę.
*Paprykę przekroić w pół, oczyścić.
*Do miski wrzucić ugotowany ryż, brokuły, pieczarki z cebulą, ser pleśniowy, doprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać.
*Ser zetrzeć.
*Wypełnić paprykę farszem, posypać serem.

Całość piec w rozgrzanym piekarniku ok.20-25 minut 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Megi 06.10.2015 06:44
fajny pomysł z pieczarkami
Gabi44 27.01.2014 12:55
Lubię faszerowane papryki,ta zachęca do działania.
Maria Magdalena 27.01.2014 12:51
Właśnie sobie uświadomiłam, że nigdy jeszcze nie robiłam faszerowanej papryki :) A ten przepis wygląda naprawdę kusząco.
ssylwiaa 27.01.2014 12:50
fajny pomysł ;)
sylwia_mc 27.01.2014 11:13
Pychota .
probofka 27.01.2014 10:55
kusząco wygląda
dwa pokoje z kuchnią 27.01.2014 10:42
super przepis!
paulina2157 27.01.2014 10:23
musi być pyszna w takim połączeniu
Jusiaa 27.01.2014 10:01
Pyszności i same warzywka :)
Megg 27.01.2014 09:48
wyśmienita taka faszerowana papryczka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak