Sposób przygotowania

Śledzie moczymy minimum 12 godzin, obrać ze skóry i wyjąć ości. Namoczyć na kolejne 2 godziny w mleku. jabłko obrać ze skóry i zetrzeć na tarce os razu skropić sokiem z cytryny żeby nie ściemniało. Cebulkę pokroić w drobną kosteczkę i razem z jabłkiem dodać do śmietany. wymieszać - doprawić pieprzem, solą.
Zalać śledzie śmietaną i pozostawić w chłodnym miejscu.
Można dodać łyżkę musztardy.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Takie śledzie to świetny pomysł na imprezę w domu. Polecam.
  • 1
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    robie tak samo
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    muszę wypróbować ten przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    pycha
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    zjadłbym ich całą beczkę, no może cały słoik
  • 0
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    na kolację w sam raz
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Bardzo lubię :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !