Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek i utrzeć z cukrem(2/3szklanki)i cukrem waniliowym.Dodać przesiane mąki i proszek do pieczenia oraz mleko i rozpuszczone masło.Wymieszać i przełożyć do wysmarowanej tłuszczem blachy.Piec ok10min na środkowym poziomie piekarnika w200stopniach.
Porzeczki opłukać i oderwać od gałązek. Schłodzone białka ubić na sztywną pianę z resztą cukru i sokiem z cytryny.Wymieszać z porzeczkami i wyłożyć na ciasto.Na wierzch rzucić jeszcze kilka porzeczek.Piec jeszcze ok15-20min.Bardzo słodkie i bardzo dobre:)

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    swietne!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Wacław

    pyszne !

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !