Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pyzy błyskawiczne

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

surowe ziemniaki starte 4 szt
mąka ziemniaczana 1 szkl
kasza manna 1 szkl
ugotowane ziemniaki 2 kg
przyprawa uniwersalna Kucharek
cebula 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Pyzy błyskawiczne

Wszystkie składniki wyrobić starannie.
Formować pyzy,mogą być z nadzieniem jak kto woli.
Wrzucać od razu na gotującą się osoloną wodę.

Gotować od wypłynięcia pyz około 3 minuty.

Cebulę przesmażyć na tłuszczu, dodać wegetę do smaku, gotowe pyzy polać cebulką .z tłuszczem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.03.2011 00:14
Super jadło.
Grażyna13 06.10.2010 15:43
Smakowite i szybkie !
SmacznaPyza 12.09.2010 12:21
mój mąż byłby zachwycony!
goofy9 08.09.2010 00:09
z cebulką podsmażona delikatnie na masełku jest są najlepsze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak