Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

TATAR śledziowy

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 3 sztuki
koncentrat pomidorowy 1 i 1/2 łyżki
ogórek kiszony 1 sztuka
cukier 1 łyżeczka
musztarda 1 łyżeczka
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
natka pietruszki wg uznania
olej 2 łyżki
cebula 2 sztuki
Szczypiorek cienki wg uznania
matijasy 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: TATAR śledziowy

Matiasy moczymy około godziny. Odsączamy. Jajka gotujemy na twardo. Cebule drobniutko kroimy i posypujemy cukrem - odstawiamy na 15 minut.
Natkę i szczypiorek drobno siekamy. Ogórek drobno kroimy i obieramy ze skórki. Ryby i jajka drobno kroimy. Łączymy wszystko i dodajemy musztardę i koncentrat.
Dodajemy stopniowo olej aż tatar będzie kleisty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara55 09.05.2011 16:03
z tatarami trzeba ostrożnie
kielcok1 24.04.2011 15:18
poważna nazwa
małgorzata114 15.03.2011 16:09
wyglada niezle

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak