Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta po grecku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 2 kg
marchew 3 szt
czosnek 3 zabki
seler 1/4
Papryka ostra mielona Prymat 1 szt
sól 2 łżki
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta po grecku

kapustę szatkujemy marchewkę kroimy w plastry czosnek w cienkie plasterki selera w kostkę paprykę również wszystkie warzywa prócz papryki wkładamy do miski wsypujemy sól i ugniatamy aż zmiękną odstawiamy na 12 godzin dodajemy paprykę mieszamy i odciskamy zalewamy sokiem a kapusty wlewamy ok 1 cm oliwy zakręcamy i odstawiamy na 2-3 tygodnie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak