Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tatar z łososia z awokado

3.0
(12)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z łososia 600 g
awokado 1 szt
sos sojowy 40 ml
oliwa 40 ml
chrzan 1 łyżeczka
cytryna 1 szt
cebula 1,5 szt
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Tatar z łososia z awokado

Kroki postępowania

1
1. Łososia filetujemy i ściągamy skórę. Wyjmujemy za pomocą pęsety wszystkie możliwe ości.
2. Rybę bardzo drobno siekamy i przedkładamy do miseczki.
3. Cebulę obieramy i kroimy w bardzo drobną kosteczkę. Wrzucamy ją do łososia.
Krok 1 - Tatar z łososia z awokado foto
2
4. W szklaneczce mieszamy sos sojowy, chrzan i oliwę z oliwek oraz sól. Całość przelewamy do ryby z cebulą i dokładnie mieszamy.
5. Tatara solimy do smaku jeszcze trochę.
6. Awokado obieramy, kroimy w drobną kosteczkę, całość zalewamy sokiem z połowy cytryny, aby nie straciło koloru.
Krok 2 - Tatar z łososia z awokado foto
3
7. Za pomocą foremek, układamy na talerzu tatara, delikatnie dociskamy, na wierzch kładziemy warstwę awokado i dekorujemy kiełkami.
Krok 3 - Tatar z łososia z awokado foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ada.la 26.01.2014 00:14
pyszna przystawka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak