Sposób przygotowania

Połowę migdałów zmiksować w malakserze na drobna kasze. Migdały rozdrobnione i cale wymieszać z pozostałymi składnikami, zagnieść twarde ciasto. ciasto podzielić na czesci i zrolowac. Ulozyc na papierze do pieczenia, na blasze. Piec w 120 stopniach. Wyjac podpieczone, ostudzic, pokroic w ukosne kromki. Posmarowac wierzch jajkiem roztrzepanym z odrobina mleka lub wody. Ponownie wstawic do piekarnika. Piec az sie zarumienią. Ostudzic, obrocic i posmarowac jajkiem z drugiej strony, podpiec. Trzymac w suchym miejscu, z czasem staja sie bardziej kruche.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Szkoda, że nie ma foty.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    ciekawe
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !