Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szpinakiem

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak świeży
pestki dyni
pomidory suszone w zalewie
pieczarki
cebula czerwona
oliwa

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szpinakiem

w liście ze składnikami nie wpisywałam ilości, ponieważ jest to sałatka - i każdy lubi coś innego w innych proporcjach ;)

Danie przywiezione z Hiszpanii - orzeszki pinii zastąpiłam pestkami dynii, gdyż tych nie mogłam dostać ;)

1. Liście szpinaku umyć, osuszyć i porwać.
2. Cebulę obrać, sparzyć i pokroić wedle uznania.
3. Pieczarki obrać, umyć, pokroić w ćwiartki (większe w ósemki) i podsmażyć chwilę na patelni.
4. Suszone pomidory wyjąć z zalewy, pokroić w paski i chwilę podsmażyć na patelni (ok. 3 min).
5. Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
6. Wszystkie składniki razem wymieszać. Skropić oliwą z oliwek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Milka100 25.01.2014 19:22
takiej nie jadłam, ale pewnie pyszna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak