Sposób przygotowania

Szparagi umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli. Ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić w poprzek na kawałki ok 1,5-2 cm. Pieczarki oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować nie dłużej niż 5 min., odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę i dodać do szparagów. Majonez przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Szparagi zalać sosem. Sałatkę podawać jako dodatek do potraw z drobiu.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fajna
  • 9
    original
    Opublikowano

    marzencia2007

    szparagi + pieczarki musi byc smaczna
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Lidia11

    ciekawy przepis
  • 5
    no-image
    Opublikowano

    justyna111

    fajna
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    zapowiada się interesująco
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna :-)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !