Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka ze szparagów i pieczarek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szparagi 1 kg
majonez 200 ml
pieczarki 30 dag
sok z cytryny do smaku
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka ze szparagów i pieczarek

Szparagi umyć, oczyścić, zalać wrzącą wodą z dodatkiem cukru i soli. Ugotować do miękkości. Ostudzić i pokroić w poprzek na kawałki ok 1,5-2 cm. Pieczarki oczyścić, wrzucić do wrzącej osolonej wody, gotować nie dłużej niż 5 min., odcedzić, ostudzić, pokroić w kostkę i dodać do szparagów. Majonez przyprawić do smaku sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Szparagi zalać sosem. Sałatkę podawać jako dodatek do potraw z drobiu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

m1monika 06.07.2012 12:21
pyszna :-)
olkaaa 02.05.2012 08:24
zapowiada się interesująco
justyna111 19.09.2010 20:58
fajna
Lidia11 19.09.2010 20:29
ciekawy przepis
marzencia2007 19.09.2010 18:21
szparagi + pieczarki musi byc smaczna
Monika193
Monika193 12.09.2010 13:55
fajna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak