Sposób przygotowania

Żółtka oddzielić od białek. Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru. Następnie dodać aromat migdałowy i żółtka, ciągle ubijając. Mąkę, mak i proszek do pieczenia wymieszać, dodać do ubitych jajek, łyżką delikatnie przemieszać. Ciasto wylać do przygotowanej formy. Piec w piekarniku w temperaturze 180 stopni około 30 minut. Po upieczeniu wystudzić. Wyłożyć na placek ugotowany budyń bananowy. Po przestudzeniu wyłożyć owoce i zalać galaretką cytrynową.

Komentarze

  • 5
    no-image
    Opublikowano

    Maryś1

    fajne
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Fajnie wygląda!
  • 1
    original
    Opublikowano

    ewaa

    apetycznie wygląda:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha;]
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    wygląda super
  • 2
    original
    Opublikowano

    ajres

    fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    ajres

    fajne
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    wygląda apetycznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    pyszne ciacho!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ładnie wygląda

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !