Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto krakersowe

3.0
(13)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

krakersy 2 paczki
masło 1 kostka
mleko 5 szklanek
cukier 1 szklanka
cukier waniiowy 1 opak
mąka 1 szklanka
żółtko jajek 4 szt
budyń waniliowy 1 opak
ananas 1 puszka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto krakersowe

Obydwa cukry zagotuj z 1 litrem mleka.Resztę mleka wymieszaj z mąką, żółtkami, i budyniem, wlej do wrzącego mleka, zagotuj.Dodaj masło wymieszaj.Krakersy ułóż w formie , wyłóż połowę masę , pokrojone owoce, resztę masy .Przykryj karakersami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 01.06.2011 08:32
Bardzo dobre.
Dorota76 09.03.2011 10:24
ciekawy ten przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak