Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bliny drożdżowe

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mleko 1/2 szklanki
drożdże 2 dag
jaja 2 szt
mąka 2 łyżki płaskie
sól, pieprz do smaku
olej do smażenia
bułka czerstwa 5 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Bliny drożdżowe

Ziemniaki obierz, zetrzyj na tarce.Wyłóż na sito, nadmiar wody wyciśnij.Bułkę namocz w letnim mleku.Bułkę namocz w letnim mleku.Dodaj drożdże, rozetrzyj.Dodaj do masy ziemniaczanej razem z żółtkami, połącz.Wsyp mąkę, dodaj ubitą z baiłek pianę, wymieszaj.przypraw do smaku.Olej rozgrzej na patelni wlej porcję ciasta , rozprowadź cienką warstwę.Usmaż z obu stron.Doskonale smakuje z ketchupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli_555 05.06.2011 23:20
muszę spróbować
gusia1000 31.05.2011 19:20
Muszą być smaczne.
gosia47-47 12.12.2010 09:26
ciekawe muszę spróbować :P
iwona332 05.08.2010 00:03
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak