Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowe Hamburgery

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Bułki hamurgerowe 8 szt
Steki hamburgerowe 8 szt
pomidor 2-3 szt
ogórek zielony 1-2 szt
żółty ser 8 plastrów
musztarda do smaku
sos czosnkowy do smaku
keczup do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowe Hamburgery

Bułki smarujemy masełkiem i musztardą. Mięsko delikatnie podgrzewamy na ogniu, wykładamy na posmarowaną bułkę i na górę kładziemy plaster żółtego sera. Opiekamy w piekarniku przez ok.20 min. w temp. ok. 150 stopni. Po wyciągnięciu z pieca, na stopiony ser kładziemy plastry pomidora i ogórka, polewamy sosem czosnkowym lub keczupem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mysiunia 05.02.2014 07:37
Czasami lubię taki zjeść :) ja jednak wszystko wtedy robię od podstaw - nawet mięso :) Pysznie!
adelajda 13.07.2013 17:14
ale takie domowe są najlepsze
Kate131 23.10.2011 09:48
smaczne
kuklik 07.11.2010 06:50
fajne
Malinka 05.11.2010 21:33
Szczerze mówiąc ja też, ale staram się ograniczać swój apetyt na takie przekąski.
Islanzadi 04.11.2010 00:21
Przyznam się - mam słabość do tego typu posiłków ;p
Malinka 24.10.2010 18:29
Zgadza się:)
kasiurek 24.10.2010 18:13
fajne hamburgery i o wiele zdrowsze niz takie kupne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak