Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka na różne okazje

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

główka sałaty
pęczki rzodkiewki 2
peczki szczypiorku 2
ostrego żółtego sera 10 dag
wędzonej ryby 15 dag
sok z cytryny
majonezu 4 łyżki
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka na różne okazje

*Żółty ser kroimy w drobny makaronik.
*Sałatę rwiemy palcami na kawałki, układamy na dnie salaterki i skrapiamy sokiem z cytryny
*Na sałatę wykładamy pokrojony ser. Szczypiorek siekamy, połową posypujemy ser.
*Rzodkiewki kroimy w plasterki i wykładamy na szczypiorek. Na warstwie rzodkiewek układamy obraną ze skórki i ości rozdrobnioną rybę. posypujemy szczypiorkiem. Przyprawiamy sałatkę solą i pieprzem, skrapiamy sokiem z cytryny. Przed podaniem polewamy majonezem. Mieszamy i jemy:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak