Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsne paluszki z warzywami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone drobiowe 50 dag
czosnek ząbki 2-3 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 szklanka
marchewka 2 szt
szczypior z cebuli 5 łyzek
jajko 1 szt
olej do smażenia
sól do smaku
pieprz do smaku
cukinia 0,5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsne paluszki z warzywami

Mięso przyprawić roztartym czosnkiem, dodać jajko, 5-6 łyżek bułki tartej, sól, pieprz oraz posiekany szczypior z cebuli, startą na tarce marchewkę i cukinię. Masę wyrobić, uformować podłużne paluszki i obtoczyć je w tartej bułce. Usmażyć z obu stron na rozgrzanym oleju.
Podawać z ryżem i sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 14.12.2012 08:42
bardzo smaczne
polly66 24.07.2011 19:02
na pewno dużo lepsze w smaku niż zwykłe
Gosia32
Gosia32 26.05.2011 08:29
Wyglądają super;]
FAFIK 20.04.2011 22:13
Pychota!
Margo1 21.12.2010 10:32
przepyszne
Monika193
Monika193 12.09.2010 13:56
będą pyszne
Maryś1 01.08.2010 23:15
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak