Sposób przygotowania

Pokrojony w kostkę miąższ dyni zalać litrem zagotowanej wody z cukrem. Dodać ocet winny, sól, laski cynamonu, ziarenka anyżu. Gotować 15 minut. Dodać pokrojone papryczki chilli, wymieszać. Przełożyć z zalewą do słoika. Postawić do góry dnem aż wystygnie.
Można podawać do mięsa i wędlin.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    z chęcią wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    fajny pomysł
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    ale pychotka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kuchareczka2

    muszę wypróbować
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta

    świetny pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Wygląda wspaniale.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !