Sposób przygotowania

Kaszę gotujemy na sypko w wodzie z dodatkiem Kucharka. Dokładnie osączamy. Cebulę i włoszczyznę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce z dużymi oczkami. Szklimy na oliwie. zalewamy rosołem, zagotowujemy.
Ziemniaki obieramy, myjemy, kroimy w kostkę, dodajemy do zupy i gotujemy do miękkości. Szczaw przebieramy, myjemy, osączamy i siekamy. Dodajemy do zupy razem z osączoną kaszą, zagotowujemy. Doprawiamy do smaku.
Śmietanę rozprowadzamy 3-4 łyżkami lekko ostudzonej zupy, wlewamy do zupy i mieszamy.


Rada: Do tej zupy koniecznie trzeba dodać szczaw to on decyduje o jej wyjątkowym smaku.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !