Sposób przygotowania

Szparagi umyć , oczyścić ( zielonych nie trzeba obierać ) , przyciąć końcówki. Ułożyć w garnku , zalać lekko osoloną wodą i gotować 15 minut od zagotowania ( najlepiej było by gotować na stojąco tak by łebki sterczały nad poziomem wody w specjalnym garnku do szparagów – ale ponieważ takowego nie osiadam to układam płasko w szerokim ).Ostrożnie wyjąć łyżką cedzakową i pokroić na 3 części .
Jajka ( po 3 sztuki ) ubić ze szczyptą soli na puszystą masę . Na patelni rozgrzać 1 łyżkę masła .Wylać masę jajeczną i smażyć podginając brzegi .Kiedy omlet będzie prawie usmażony posypać go połową sera i wyłożyć na nim połowę szparagów. Chwilę smażyć .Przełożyć na drugą stronę z pomocą dużego talerza i dosmażyć .
Tak samo usmażyć drugi omlet .
Podawać w całości lub przekrojony na trójkąty ( 4) jak fritatę .

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnieszka/picola

    wykwintne i pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !