Sposób przygotowania

Grzyby namoczyć ( wieczorem ).Ugotować – odsączyć .Na patelni ( wielkości talerzyka śniadaniowego ) rozgrzać łyżkę masła .Smażyć na nim kapelusze grzybowe .Po 5 minutach dołożyć przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i dalej smażyć na małym gazie .Delikatnie zdjąć grzyby i połówki pomidorów z patelni i odłożyć na talerzyk . Na patelnię dołożyć resztę masła . Jajka dobrze roztrzepać .Wylać na patelnię i smażyć tak jak każdy omlet ( to znaczy delikatnie podginać ścięte brzegi omletu i poruszając patelnią zlewać tam płynną masę tak długo aż cały omlet będzie ścięty ) .Gdy pozostanie już tylko niewielka wierzchnia warstwa pół płynna – ułożyć na omlecie usmażone grzyby i pomidorki .Osolić , popieprzyć , przykryć dużą pokrywką i dosmażyć omlet na małym gazie .
Podawać bezpośrednio po usmażeniu .

Powinien być w nim jeszcze jakiś zielony akcent – szczypiorek lub inne zioła – ale przegapiłam i żadnej zieleniny w lodówce rano nie było .Ale i tak wyszedł smaczny

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    Pycha! a jeszcze większa jakby ktoś zrobił i zapodał taki omlet:)
  • 4
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałe śniadanko
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    wspaniałe śniadanko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !