Sposób przygotowania

Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1 łyżkę oleju. I jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ).Na patelni rozgrzać łyżkę oleju i podsmażyć na rumiano pokrojone w piórka cebule .Połowę usmażonej cebuli dodać do mięsa , a połowę odłożyć . Śliwki ( 4 sztuki ) pokroić drobno i wrzucić do masy mięsnej. Wyrobić dokładnie . Uformować 2 kotlety. Oprószyć mąką . Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron . Dolać 3-4 łyżki wody, dołożyć masło i dusić przez 10 minut .
Podawać obłożone podsmażoną cebulką i posypane pozostałymi pokrojonymi śliwkami.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !