Sposób przygotowania

Białą kiełbasę naciąć i wycisnąć farsz z flaczka . Do mięsa dodać 1/2 łyżkę oleju. I jeśli trzeba doprawić odrobiną mielonego pieprzu, majeranku ( dobrze jest kupować białą kiełbasę u ,, znanego „ rzeźnika bo wtedy wiemy jak jest doprawiona ). Uformować 4 owalne kotlety . Smażyć na rozgrzanym oleju( 3 łyżki ) na rumiano z obu stron. Dołożyć pokrojoną w ,,piórka „ cebulę i smażyć aż będzie złota .Odsunąć na bok a na tłuszcz położyć obraną , przekrojone na pół z usuniętymi gniazdami nasiennymi gruszki .Chwilę obsmażać z obu stron .
Podawać układając na posypaną pieprzem połówkę gruszki kotlet .Obłożyć wkoło
cebulką . Jako dodatek polecam ziemniaczane puree i sałatę ze śmietaną .

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !