Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

papryka czerwona 1 szt.
kiełbasa 2 szt. (śląska)
cebula 2 szt.
pomidor 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Kiełbasa podsmażana – duszona w cebuli z papryką :

Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju. Podsmażyć na rumiano z obu stron kiełbasy. Zdjąć z patelni. Na tłuszczu ze smażenia podsmażyć na złoto pokrojoną w piórka cebulę . Dodać paprykę krojoną w paseczki i pomidor w kawałkach ( lub połówki pomidorków koktajlowych . Chwilę smażyć mieszając .Skropić kilkoma łyżkami wody , włożyć kiełbasę i dusić 15 minut pod przykryciem . Doprawić solą , pieprzem i sosem sojowym . Podawać posypane pokrojoną natką pietruszki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Neetka90 10.12.2011 18:09
wygląda świetne
Neetka90 10.12.2011 18:09
wygląda świetne
Neetka90 10.12.2011 18:09
wygląda świetne
Juleczka20 04.11.2011 08:15
pomysłowe i bardzo smaczne
IlonaAlbertos 08.10.2011 01:09
Bardzo apetyczna jest taka kiełbaska. Sycąca.
Goya 11.01.2011 19:53
fajne
Joanna108
Joanna108 07.10.2010 08:26
Fajny pomysł. Szybki, prosty i niedrogi... a do tego bardzo smaczny !!! Wiem, bo też taką robię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak