Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biała kiełbasa w sosie cebulowo- piernikowym :

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 szklanka wody,Sos sojowy,Pieprz mielony
piernik 1 kromka (korzenny)
biała kiełbasa 4 szt.
cebula 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Biała kiełbasa w sosie cebulowo- piernikowym :

Białą kiełbasę zalać szklanką wody. Doprowadzić do wrzenia . Zmniejszyć gaz i gotować 15 minut. Wyjąć kiełbasę a do wywaru wrzucić usiekaną drobno cebulę. Dusić ją przez 15 minut. Dołożyć pokruszony piernik i rozgotować go . Sos zmiksować lub przetrzeć przez sito. Doprawić sosem sojowym i mielonym pieprzem .

Smaczniejsze jest gdy piernik jest z tych o korzennym smaku , mniej słodki .

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak