Sposób przygotowania

Pieczarki umyć pokroić w plasterki, podsmażyć na rozgrzanym na patelni maśle. Dodać pokrojony w talarki por i czosnek. Przełożyć do rondla. Ponownie na patelni rozgrzać masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, dodać pokrojoną w kostkę paprykę. Podlać odrobina wody i poddusić. Następnie przełożyć do pieczarek. Do rondla dodać wody (ale nie za dużo), pokrojone w półplasterki ogórki oraz parówki pokrojone w plasterki. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i groszek. Doprawiamy do smaku przyprawami całość gotujemy ok. 15 minut.



Jeśli chcemy by sos był gęściejszy można dodać 2 – 3 łyżki keczupu. Podajemy z pieczywem lub jako dodatek do obiadu.

Komentarze

  • 4
    original
    Opublikowano

    rosik93

    mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    gosia561

    studenckie danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    tanie i szybkie
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kome

    super1

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !