Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Drobiowe kotlety w grzybowej panierce

3.0
(16)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

sól do smaku
pieprz do smaku
mąka do obtaczania
olej do smażenia
Panierka:
Bułka tarta klasyczna Prymat 100 g
suszonych grzybów 25 g
mąka do obtaczania
jajko 2-3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Drobiowe kotlety w grzybowej panierce

Kroki postępowania

1
Filety umyć, osuszyć i pokroić na cieńsze plastry. Przygotować panierkę i resztę składników.
Krok 1 - Drobiowe kotlety w grzybowej panierce foto
2
Doprawione filety obtaczać w mąke, zanurzać w jajku i panierować w przygotowanej panierce.
Krok 2 - Drobiowe kotlety w grzybowej panierce foto
3
Opanierowanwe filety kłaść na rozgrzanej patelni z olejem.
Krok 3 - Drobiowe kotlety w grzybowej panierce foto
4
I smażyć na zloty kolor z obu stron.
Krok 4 - Drobiowe kotlety w grzybowej panierce foto
5
Podawać z ulubionymi dodatkami.
Krok 5 - Drobiowe kotlety w grzybowej panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 10.07.2015 00:17
smakowity pomysł
gosia&gosia 21.01.2014 19:25
ale pychotka:-)
Joannasz3190 21.01.2014 18:10
Pyszności :)
idealme 21.01.2014 17:31
aż ślinka cieknie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak