Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczano-makrelowe kotlety

3.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ugotowane ziemniaki 400 gram
cebula 1 sztuka
natka pietruszki 1 pęczek
jajko 1 sztuka
mąka 1 łyżka
Bułka tarta klasyczna Prymat 2 łyżki
sól, pieprz do smaku
proszek do pieczenia 1 szczypta
makrela 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczano-makrelowe kotlety

Pietruszkę drobno siekamy. Ziemniaki przeciskamy przez praskę. Przekładamy do miski po czym dokładamy do nich makrelę, pokrojoną w kostkę cebulę, pietruszkę, mąkę, proszek oraz bułkę tartą. Całość mieszamy i doprawiamy do smaku. Wilgotnymi dłońmi formujemy równe kotleciki. Gotowe smażymy na oleju z obu stron na złoty kolor.


Z podanych składników wychodzi około 10 kotlecików.

To przepis na smaczne danie, a za razem bardzo proste w wykonaniu. Polecam miłośnikom rybnych frykasów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pierniczkowo 23.01.2014 10:52
ostatnio sporo jem wędzonej ryby, ale do pieczywa i wydaje mi się trochę za sucha, dlatego twój przepis jest super, wypróbuję :)
Marlenka.S 21.01.2014 16:58
ciekawy przepis, muszę wypróbować
aniagdz 21.01.2014 09:48
świetne! kradnę:)
Magula 21.01.2014 08:04
Super przepis. Zostawiam smaczne.
Ania321 21.01.2014 01:22
takich kotlecików jeszcze nie jadłam, muszę wypróbować :)
gusia1000 21.01.2014 00:09
Warto takie robić.
Anna169Hosz 20.01.2014 23:33
Nowatorskie, nigdy się wcześniej nie spotkałam z takimi kotletami.
Kuchenka 20.01.2014 22:58
bardzo fajne!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak