Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ryżowe kotleciki

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonego mięsa 50 dag
cebuli 1/2 sztuki
siekanej natki pietruszki 2 łyżki
jajko 1 szt
przyprawa uniwersalna Kucharek pieprz przyprawa do mięsa mielonego
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierowania
olej do smażenia
ryż 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Ryżowe kotleciki

Ryż ugotować na sypko w osolonej wodzie i wystudzić. Dodać do mięsa mielonego. Cebulę drobniutko pokroić i połączyć z mięsem, ryżem, natką pietruszki i jajkiem. Dokładnie wyrobić. Doprawić vegetą, pieprzem i przyprawą. Wilgotnymi dłońmi formułować niewielkie kotleciki, obtaczać w bułce tartej i smażyć na złoty kolor.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matii6 09.11.2010 12:27
ciekawy przepis
katarzynka455 28.09.2010 10:32
ciekawe i smaczne
halina17 02.08.2010 08:59
Dobry przepis,ładne zdjęcie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak