Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wiosenna zupa z kolorowej fasoli

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberko wędzone 1 szt
natka pietruszki
marchewka 2 szt
ziemniaki 5 szt
pietruszka 1 szt
śmietana 30% 1 szklanka
Kucharek przyprawa uniwersalna 1 łyżka
fasola 2 szklanki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Wiosenna zupa z kolorowej fasoli

Do zrobienia tej zupy użyłam fasolkę kolorową mrożoną . Ją gotujemy krócej niż tą suszoną. Do garnka z wodą włożyłam wędzone żeberko dodałam kilka kulek pieprzu ,ziele angielskie i liść laurowy. Gotowałam ok 20 min. Następnie dodałam fasolkę , doprawiałam solą morską i gotowałam następne 15 min. Ziemniaki obrałam i pokroiłam w kosteczkę dodałam do zupy. Marchewkę i pietruszkę korzeń starłam na tarce i dodałam do zupy. Gotowałam do miękkości fasoli i ziemniaków. Doprawiałam przyprawą uniwersalną. Zagotowałam , wycisłam ząbek czosnku , dodałam śmietanę . Ponownie zagotowałam i dodałam posiekaną natkę pietruszki. Na koniec doprawiłam pieprzem świeżo mielonym .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmariusz 20.01.2014 23:54
ślinka cieknie jak widzę takie cudo
Rafał10 20.01.2014 19:18
ale pyszna zupka :)
Ania321 20.01.2014 12:23
apetyczna zupka :)
patryska76 20.01.2014 11:06
Smaczna, pożywna zupka ;-)
krystyna330 20.01.2014 10:48
bardzo fajny przepis
MarchiochaKucharzy 20.01.2014 10:46
lubię takie zupki
ada.la 20.01.2014 10:40
ciekawa zupa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak