Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowany w mleku schabowy z karkówki

3.0
(16)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karkówki 500 g
duże cebule 2
ząbki czosnku 2
mleka 3,2% 2 szk
sól
pieprz
jajko 3
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowany w mleku schabowy z karkówki

Kroki postępowania

1
Karkówkę umyć, osuszyć i pokroić na 3 grube kotlety. Rozbić je tłuczkiem do mięsa ale nie za cienko. Cebulę i czosnek obrać, umyć i pokroić. Do miski lub innego naczynia wlać mleko. Do miski w mlekiem wrzucić cebule i czosnek, włożyć kotlety. Zakryć naczynie pokrywką i wstawić je do lodówki na 5 godzin.
Krok 1 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
2
Po tym czasie wyjąć kotlety z marynaty mlecznej, obtoczyć je w bułce tartej. Potem zanurzać w jajku rozmąconym z odrobiną soli i ponownie panierować w bułce tartej.
Krok 2 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
3
Na patelni rozgrzać dużą ilość oleju, kłaść kotlety i smażyć kotlety z obu stron.
Krok 3 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto
4
Czas smażenia zależy od grubości kotletów.
Krok 4 - Marynowany w mleku schabowy z karkówki foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 19.01.2014 18:10
jak zawsze pysznie
krystyna330 19.01.2014 17:59
ale pyszności serwujesz
Czyki 19.01.2014 17:42
Jestem pod wrażeniem:)muszę wypróboować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak