Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje i obsmażyć z obu stron, na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę.
Na patelnię wlać wodę , dodać bulion i rozpuścić. Ułożyć żeberka n wierzch podsmażoną cebulę i kilka plasterków papryki , sól pieprz i dusić pod przykryciem do miękkości . w razie wyparowania wody odrobinę uzupełnić.
Purre; Groszek podgrzać, odcedzić, dodać ziemniak i przyprawy i dokładnie zmiksować na purre. Nakładać szprycą lub łyżka. Podawać z salatką , z pomidora ogorka, papryki i cebuli z sosem winegrette.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    pięken zdjecie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    polly66

    oj prawda,zachęcające bardzo
  • 0
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    Mi też się podoba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    przepis godny wypróbowania
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    iwona332

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Małgorzata106

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !