Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zrazy ze schabu

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab 6-8 kotletów
ogórek kiszony 2-3 szt.
boczek wędzony 5 dag
cebula 1 mała
margaryna do smażenia
woda
mąka 1-2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zrazy ze schabu

Kroki postępowania

1
Mięso rozbić, osolić i popieprzyć. Posmarować musztardą od środka i układać po kawałku ogórka, boczku i cebuli.
Krok 1 - zrazy ze schabu foto
2
Zwinąć i smażyć na margarynie lub oleju.
Krok 2 - zrazy ze schabu foto
3
Gdy się zrumienią podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie sos zaciągnąć woda z mąką.
Krok 3 - zrazy ze schabu foto
4
Smacznego :)
Krok 4 - zrazy ze schabu foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka131919 19.01.2014 12:05
super na obiad
ao_12 19.01.2014 09:56
pyszne zrazy :)
Agnieszka-87-25 19.01.2014 09:26
na obiad idealne
Krzysztof15 19.01.2014 09:18
bardzo lubie zrazy
Piter 31 19.01.2014 08:53
Zapewne smaczne te zrazy.
gosia56 19.01.2014 08:49
super też ostatnio takie miałam
ada.la 19.01.2014 07:27
dobry obiadek
Noruas 18.01.2014 23:55
apetyczny obiadek!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak