Sposób przygotowania

cały kurczak
sól
pieprz
przyprawa do żeberek z miodem
przyprawa do kurczaka
1/3 szkl. soku pomarańczowego
4 łyż. miodu
3 łyż. oleju

Kurczaka dzielimy na porcje i posypujemy
przyprawą do kurczaka. W miseczce
rozrabiamy przyprawę do żeberek z olejem,
miodem, odrobiną soli, pieprzu i z sokiem
pomarańczowym. Marynatą zalewamy kawałki
kurczaka. Należy dobrze wymieszać żeby każdy
kawałek zamoczył się w marynacie. Odstawiamy
do lodówki, najlepiej na całą noc. Pieczemy na
złoto z obu stron. Dobrze jest blachę do pieczenia
posmarować olejem, żeby mięso nie przywarło.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    bardzo ciekawy przepis
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    dasada1

    super przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    gusia1000

    Wykwintne jedzenie.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !