Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberkowy kurczak

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberkowy kurczak

cały kurczak
sól
pieprz
przyprawa do żeberek z miodem
przyprawa do kurczaka
1/3 szkl. soku pomarańczowego
4 łyż. miodu
3 łyż. oleju

Kurczaka dzielimy na porcje i posypujemy
przyprawą do kurczaka. W miseczce
rozrabiamy przyprawę do żeberek z olejem,
miodem, odrobiną soli, pieprzu i z sokiem
pomarańczowym. Marynatą zalewamy kawałki
kurczaka. Należy dobrze wymieszać żeby każdy
kawałek zamoczył się w marynacie. Odstawiamy
do lodówki, najlepiej na całą noc. Pieczemy na
złoto z obu stron. Dobrze jest blachę do pieczenia
posmarować olejem, żeby mięso nie przywarło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 15.11.2010 14:08
Wykwintne jedzenie.
dasada1 30.08.2010 21:07
super przepis
noculos 29.08.2010 21:29
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak