Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

5.0
(15)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser feta 100 g
cebula czerwona 1 sztuka
Czosnek marynowany z oliwkami 6 sztuk
oliwa 3 łyżki
bazylia 1 pęczek
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
woda 0,5 szklanki
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżka
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
papryka czerwona 3 (pieczona)
sos (grecki)

Przepis i sposób przygotowania na: Dip koktajlowy z ogóreczkami z chili

Do miksera kuchennego wrzucić pomidory ze skórką, cebulę, całe ogóreczki z chili i czosnek, zmiksować, doprawić do smaku przyprawami i sokiem z cytryny. Podawać do: tortilli, chipsów, nachos, grillowanego kurczaka lub żeberek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

syletita 14.12.2014 23:01
Jeśli smakuje jak wygląda to niebo w gębie.
kicius 04.02.2014 09:53
wyglada apetycznie
markiza 27.01.2014 15:25
wygląda pysznie, w jakiej temp i jak długo zapiekasz paprykę?
staropolanka5 25.01.2014 23:11
ślinka cieknie
bietka 24.01.2014 21:17
wygląda bardzo apetycznie :)
migotka28 17.01.2014 19:37
fajnie się prezentują z tym nadzieniem
Stenka 17.01.2014 17:06
apetyczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak