Liczy się dobry Smak

Sposób przygotowania

Krok 1

Popołudniu pierwszego dnia należy nastawić zaczyn: zmieszać mąkę żytnią pełnoziarnistą z wodą i zakwasem. Przykryć folią i odstawić w temperaturze pokojowej na około 16-20 godzin.

Komentarze

  • 5
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nareszcie porządnie podany przepis - typy mąki i wszystko co trzeba
  • 2
    original
    Opublikowano

    Magula

    fajny chlebek upiekłaś
  • 1
    original
    Opublikowano

    norweska20

    domowy chleb ..pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Renata9

    pyszny chlebuś
  • 1
    original
    Opublikowano

    Mniam

    Pyszny chlebuś na zakwasie.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Piter 31

    Bardzo lubię taki domowy chleb.
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    zakwas robisz sama czy kupujesz?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Alex_M

    łyżkę zakwasu dostałam w lipcu od szwagierki. od tej pory prowadzę go sama, cały czas ten sam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Beatris

    Pyszny, domowy chlebek:)
  • 1
    picture-001b
    Opublikowano

    caralajna

    mój ulubiony

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !