Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

bezy z kremówką

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

2 łyżeczki cukru waniliowego
1 ½ szkl. śmietanki
250 g gotowych małych bezików
3 łyżki kawy rozpuszczalnej
łyzka mąki ziemniaczanej
1 szkl. cukru pudru
jajko 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: bezy z kremówką

Śmietankę zmiksować razem z jajkami, cukrem, cukrem waniliowym, mąką oraz kawą.
Rondelek z masą postawić nad garnkiem z wrzącą wodą i nadal miksować aż całość zgęstnieje, wówczas masę zdjąć i odstawić do ostygnięcia.
Chłodną przełożyć bezy zlepiając co dwa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rosik93 16.08.2010 19:51
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak