Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką

3.0
(18)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatki wieprzowej 650 g
cebula 1
średnie marchewki 2
blanszowanych mrożonych 250 g
opieniek
Liść laurowy suszony Prymat 2
ziarna ziela angielskiego 2
sól do smaku
sól czosnkowo ziołowa do smaku
ok. 750 ml rosołu
słodkiej śmietany 18 % 1/2 szk
mąki 1 łyżka
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką

Kroki postępowania

1
W szerokim rondlu rozgrzać olej i wrzucić pokrojoną w kostkę łopatkę i podsmażyć.
Następnie dodać pokrojoną w kostkę cebulę i pokrojoną w plastry marchewkę ( oczywiście obrane i umyte ), chwilę smażyć.
Krok 1 - Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką foto
2
Następnie dodać opieńki, liść laurowy i ziele, podlać rosołem i dusić pod przykryciem do miękkości mięsa.
W międzyczasie doprawić.
Krok 2 - Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką foto
3
Gdy wszystko jest miękkie zagęścić gulasz śmietaną wymieszaną z mąką.
Krok 3 - Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką foto
4
Zagotować i w razie konieczności jeszcze doprawić
Krok 4 - Gulasz wieprzowy z opieńkami i marchewką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

staropolanka5 24.01.2014 22:53
ciekawie i fajnie wygląda
Monika58 16.01.2014 18:17
smaczny, lubię taki zabielany gulasz
pawel123 16.01.2014 16:24
pychotka mniam
krystyna330 16.01.2014 16:22
jakie smakowitości

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak