Przepisy świąteczne

Sposób przygotowania

Żeberka zalać wodą i nastawić na palnik.Po zagotowaniu zmniejszyć palnik i dołozyc do garnka włoszczyznę obrana i pokrojoną w kostkę. Wszstko razem gotowac do miękkości.Ziemniaki obrać pokroić w kostkę i dołozyc do garnka,buraki obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej(grubej)i także dodać do zupy.Przyprawić solą ,pieprzem,dodac czosnek.Gdy wszystko będzie miękkie dodac ocet ,cukier i śmietanę.Na koniec opruszyć majerankiem

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    MarchiochaKucharzy

    sama podobna robię, pyszna zupka
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    everay

    napewno przepyszna
  • 2
    56
    Opublikowano

    Sroczka

    Taką zupkę to bym zjadła.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Christopher

    Żeberka,to jest to coś,co dodaje charakteru tej zupie.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Luki

    super barszczyk

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !