Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kopytka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniki 1,5 kg
mąka ziemniaczana 1/2 szklanka
mąka pszenna 1/2 szklanka
jajko 1 sztuka
sól szczypta
masło 2 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kopytka

Ziemniaki przeciskamy przez praskę.Dodajemy mąkę ziemniaczaną, dodajemy żółtka, jajko, solimy. Ciasto wyrabiamy na stolnicy, posypujemy mąką tortową. Formujemy \"kopytka\".
Gotujemy je w osolonej wodzie. Masło roztapiamy na niewielkim ogniu, dodajmy bułkę tarta i lekko przysmażamy. Dodajemy do niej kopytka, dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolaxa1 28.06.2011 11:34
super
goofy9 25.12.2010 22:24
dziękuję :)
matii6 24.12.2010 13:30
kopytka bardzo lubię twoje wyglądają smacznie
marta1371 17.12.2010 15:21
też lubię
goofy9 03.12.2010 21:31
odp do Pani Eweliny: uwielbiam Pani komentarze ... i kompletnie ich nie rozumię
Dorota61 02.12.2010 22:39
uwielbiam kopytka!
ewelinapac 01.11.2010 20:01
kopytka też mi orginalny prepis, znamy pomysłodawce myslałma że to dośc stara potrawa ,
Katarzyna/kate1980 19.08.2010 12:54
pyszne
rosik93 06.08.2010 12:21
uwielbiam
Margo1 05.08.2010 19:03
dawno nie robiłam
Patrycja40 02.08.2010 10:47
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak