Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pomarańczowa słodycz..

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

20 gotowych kruchych babeczek
1 szkl. soku pomarańczowego
cząstki pomarańczy
2 łyzki cukru pudru
szkl. śmietanki kremówki 36%
żółtko jajek 2 szt.
jajko 4 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowa słodycz..

Sok pomarańczowy zmiksować razem z cukrem po czym nie przerywając miksowania wlewać stopniowo śmietankę i doda żółtka oraz jajka.
Gdy masa zgęstnieje, wówczas napełnić nią babeczki.
Wstawić do rozgrzanego piekarnika i upiec.
Po upieczeniu udekorować cząstkami pomarańczy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak