Przepis i sposób przygotowania na: Różany ogród
Masa budyniowa na gorąco: Z mleka, mąki, budyniu i cukru gotujemy budyń. Do gorącej masy wmiksowujemy margarynę. Masę wykładamy na ciemny krążek i przykrywamy herbatnikami.
Rozpuszczamy żelatynę w pół szklanki gorącej wody i studzimy. Kruszymy wafelki, czekoladę ścieramy na tarce, brzoskwinie kroimy na drobno. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier, żelatynę i mieszamy z wafelkami, czekoladą i brzoskwiniami. Wykładamy na placek i ponownie przykrywamy herbatnikami.
Zagotowujemy mleko, cukier i kakao. Studzimy. Ucieramy z margaryną po trochu dodając kakaową masę. Wykładamy na herbatniki i przykrywamy jasnym biszkoptem.
Ucieramy margarynę z cukrem na puch i obsmarowujemy placek. Dekorujemy masą cukrową. Obkładamy zielonymi wałeczkami i różami w dowolnym kolorze.