Sposób przygotowania

Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat posypany mąką, podzielić na 12 równych kawałków, uformować bułki. Gotowe bułki kłaść na blaszce oprószonej mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem (można również posypać sezamem, makiem, orzechami ). Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 - 25 minut

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    Bułeczki ekstra
  • 0
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    fajny i pomysłowy przepis!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Danuta8

    bułeczki są pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    fajne :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    muszę wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    monika202

    mmm
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    jeta72

    dobre;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    maryśka

    mniam
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    jakie śliczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    banditka

    ladne
  • 1
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    ewelacja
  • 0
    original
    Opublikowano

    gacopierz23

    smaczne i takie mięciutkie wyszły
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    extra
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    super

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !