Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bułki jogurtowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1/2 kg
cukier 1 łyżka
sól szczypta
jogurt naturalny 200 g
mleko 120 g
jajko 1 szt.
masło 60 g

Przepis i sposób przygotowania na: Bułki jogurtowe

Wszystkie składniki włożyć do miski i zagnieść. Wyrobione ciasto pozostawić do wyrośnięcia na 1 - 1,5 godziny w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na blat posypany mąką, podzielić na 12 równych kawałków, uformować bułki. Gotowe bułki kłaść na blaszce oprószonej mąką. Przykryć ściereczką i pozostawić do wyrośnięcia na około 25 minut. Po wyrośnięciu posmarować roztrzepanym jajkiem (można również posypać sezamem, makiem, orzechami ). Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 20 - 25 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 16.07.2012 22:04
super
caralajna 30.01.2012 17:21
extra
gacopierz23 25.12.2011 16:54
smaczne i takie mięciutkie wyszły
barbara11561 02.11.2011 06:53
ewelacja
banditka 06.10.2011 09:47
ladne
misia53 02.07.2011 18:03
jakie śliczne
maryśka 25.06.2011 17:28
mniam
Justyna Jussstiii 15.06.2011 15:34
super
jeta72 11.06.2011 13:16
dobre;)
monika202 02.03.2011 19:24
mmm
traktorek 25.01.2011 16:00
muszę wypróbować
hastalavista 14.01.2011 00:07
fajne :)
Danuta8 06.01.2011 15:28
bułeczki są pycha
MAR3STA 21.11.2010 18:52
fajny i pomysłowy przepis!
aranka 26.10.2010 15:18
Bułeczki ekstra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak