Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kulebiak mięsny w cieście francuskim

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto francuskie 1 op
mięso mielone 300 g
groszek konserwowy 2 łyzki
kukurydza w puszce 2 łyzki
natka pietruszki 2 łyzki
cebula 1 mała
Bułka tarta klasyczna Prymat 3 łyzki
jajko 1
sól
pieprz
tymianek pół łyżeczki
jajko do posmarowania
orzechy utłuczone do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Kulebiak mięsny w cieście francuskim

Groszek i kukurydzę rozgnieść widelcem dodać mięso i przyprawy oraz drobno posiekaną cebulę, bułkę tartą, natkę i jajko, wszystko dobrze wymieszać.
Ciasto francuskie rozłożyć na papierze do pieczenia, w poprzek rozłożyć mięso , nadać mu owalny kształt. Ciasto naciąć po obu stronach w paseczki i zakładać przeplatając aż całe mięso zostanie przykryte. Wierzch posmarować rozmąconym jajkiem i posypać orzechami.
Piec w temp 200 st przez 40 min.
Podawać pieczonymi ziemniaczkami i surówką z cykorii i ananasa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rafał10 14.01.2014 11:21
pięknie się prezentuje i na pewno świetnie smakuje :)
monia2005 14.01.2014 10:34
wygląda obłędnie ,przyłączam się do pytania czy czymś przykryć czy nie trzeba
zChatyNaKoncuWsi 14.01.2014 09:00
Wygląda obłędnie :) Piekłaś 40 minut odkryte czy przykrywałaś może folią. Pytam bo u mnie w piekarniku po 20 minutach ciasto francuskie jest już mocno zrumienione i boje się, że w 40 minut się może przypalić.
Niki22 13.01.2014 22:54
wygląda wyśmienicie :)
Cranberry 13.01.2014 22:29
Wspaniały pomysł
Jadwiga/Jaga85 13.01.2014 22:14
Wygląda rewelacyjnie . Pięknie zaplecione!!!
Olga_SK 13.01.2014 21:26
Kusi wyglądem :)
migotka28 13.01.2014 21:09
prezentuje się znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak