Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Brązowy ryż z gulaszem śmietanowym z dorsza, koperku, szczypiorku i natki pietruszki

2.0
(9)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

śmietana 30% 100 ml
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 1/2 łyżeczki
szczypiorek 2 łodygi
natka pietruszki 1 gałązka
koperek 3 gałązki
woda 100 ml
cytryna 1/2 sztuki
filet z dorsza 200 g
ryż brązowy 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Brązowy ryż z gulaszem śmietanowym z dorsza, koperku, szczypiorku i natki pietruszki

Świeży filet z dorsza kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i sokiem z cytryny. Zostawiamy na 15 minut.

W tym czasie gotujemy brązowy ryż w osolonej wodzie zgodnie z informacją na opakowaniu.

Gdy dorsz nieco przejdzie przyprawami wrzucamy go do rondelka, zalewamy śmietaną i wodą.

Dodajemy także posiekany koperek, szczypiorek i natkę pietruszki.

Gotujemy do miękkości ryby, na małym ogniu. Potrwa to około 13 minut. Doprawiamy solą i pieprzem.

Nakładamy gulasz na ryż i polewamy sosem.

W niecałe 30 minut mamy bardzo smaczny, pożywny i zdrowy obiad :) Gorąco polecam.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bietka 19.04.2017 16:51
smaczny obiadek : )
adelajda 18.01.2014 19:43
jak dla mnie super :)
Olga_SK 14.01.2014 13:59
Pyszota :D
patryska76 13.01.2014 19:31
A Twoje dania jak zwykle zachęcają do spróbowania ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak